Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης «ακτινογραφεί» τον Χαλκιά

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης κατέθεσε τις απόψεις του στη στήλη «X-RAYS» των ΣΠΟΡ για τον Κώστα Χαλκιά.
Σας παρουσιάζουμε την ανάλυση για τον διεθνή γκολκίπερ :

ΤΕΧΝΙΚΗ 7

Για να βελτιώσει την τεχνική του ο Κώστας είναι αργά. Η αλήθεια είναι πως ήθελε βελτίωση με το ύψος που έχει. Για παράδειγμα, αν είχε μάθει νωρίτερα να τεντώνεται, θα έκλεινε όλη την εστία, ενώ πάντοτε πέφτει προς τα πίσω. Έχει δεχτεί γκολ λόγω της τεχνικής, αν βελτιωνόταν θα ήταν πολύ καλός.

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ 7

Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημος, όχι όμως και πάρα πολύ καλός. Ανοίγοντας τα χέρια του και λόγω του ύψους, μπορεί να προλάβει καταστάσεις και να επωφεληθεί από το εκτόπισμα. Ακόμα δηλαδή και να αργήσει να αντιδράσει, θα προλάβει ένα σουτ ακριβώς λόγω του σωματότυπου που έχει.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ 9

Εχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και αυτό φαίνεται συνεχώς, ενώ τον έχει βοηθήσει πολύ και στην καριέρα του. Αντιδράει πολλές φορές σωτήρια, ακριβώς γιατί ξέρει ή προβλέπει πού θα πάει η μπάλα. Φέτος στον ΠΑΟΚ έχει σώσει πολλά γκολ. Πέφτει πιο νωρίς και πιο διαγώνια.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 9

Εχει ισχυρή προσωπικότητα και διαθέτει αυτό ακριβώς που δεν έχει ο Κρέσιτς. Δηλαδή κατευθύνει τους αμυντικούς, μιλάει μαζί τους, βοηθάει ολόκληρη τη λειτουργίας της άμυνας και την ομάδα γενικά. Οι αμυντικοί ξέρουν ανά πάσα στιγμή πώς να αντιδράσουν και πώς να τον βοηθήσουν.

ΠΟΔΙΑ 8

Καλός είναι και με τα πόδια, αν και όλοι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχει δυνατά πόδια, σουτάρει καλά, βγαίνει όσο πρέπει εκτός περιοχής, έχει σχετικά σωστά σουτ, δηλαδή μπορεί να σημαδέψει. Τον τερματοφύλακα, προσωπικά, δεν τον θέλω να κάνει και ντρίμπλες, αυτό αποτελεί ρίσκο.

ΕΞΟΔΟΣ 7

Είναι πρόβλημα και εξηγώ. Έχει το θάρρος και βγαίνει. Αυτό είναι προς τιμήν του, γιατί δεν μένει πίσω όπως άλλοι. Ενώ όμως είναι μεγάλο το σώμα του, προσπαθεί να πιάσει την μπάλα στο ύψος του κεφαλιού, σε οριζόντια θέση και όχι με τεντωμένα χέρια, να κερδίσει ύψος. Γι’ αυτό την έχει πατήσει κάποιες φορές

ΤΑΧΥΤΗΤΑ 7

Δεν είναι πολύ ταχύς, όμως, εκεί που χρειάζεται, βγαίνει και το σημαντικότερο είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διαβάζει τη φάση και βγαίνει έγκαιρα. Δεν είναι τομέας που έχει αδυναμία, ακόμα κι αν, επαναλαμβάνω, λόγω ύψους δε θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 9


Οπως προανέφερα, η συνεργασία με τους συμπαίκτες του είναι άριστη. Μπορεί και συζητάει, τους καθοδηγεί, ειδοποιεί και αυτό βοηθάει πολύ. Θα φωνάξει “είναι δικιά μου”, θα πει ένα “πρόσεχε”, γενικά επικοινωνεί και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες βοηθάνε πολύ ολόκληρη την ομάδα στη διάρκεια του ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου