Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

“Ο ΠΑΟΚ ξέρει τον τρόπο”

Ο Μλάντεν Φούρτουλα είναι από αυτούς που έχουν “φάει με το κουτάλι” τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη, όντας μέλος της ομάδας στη “χρυσή δεκαετία” του 1970, αλλά και λίγα χρόνια περισσότερα, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Είναι όμως και από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που έχει ζήσει τις περισσότερες νίκες όταν η ομάδα υποδεχόταν στην Τούμπα τον Άρη.
Κατά κανόνα λοιπόν έβγαινε νικητής και ως τερματοφύλακας είναι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσει και για την θέση “νούμερο 1” στον Δικέφαλο. Καταρχάς αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και τον πρόσφατο αγώνα στο Ούντινε:
“Η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στην Ευρώπη όπου είναι 12 ματς αήττητη, με αντιπάλους όπως οι Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν και Ουντινέζε. Είχε και σημαντικές απουσίες, έφυγαν παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και Κοντρέρας. Για μένα, ήταν μεγάλη απώλεια ο Χιλιανός, ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ.
Για το ματς στην Ιταλία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίξαμε τρεις μέρες πιο μπροστά με τον ΟΦΗ και με συνεχόμενα παιχνίδια πήγαμε στο Ούντινε. Για ένα ματς το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί η Ουντινέζε κάνει πολύ καλή πορεία και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο κι εμείς δεν κάναμε μπροστά ευκαιρίες, αλλά το 0-0 το θέλαμε. Μας αφήνει έτσι ελπίδες στη ρεβάνς της Τούμπας να πάρουμε την πρόκριση”.
Πως βλέπει όμως ο “Φούκι” τον αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης; Ιδού: “Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και κάθε παίκτης ξεχωριστά, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Θα το επαναλάβω πως είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά με την συμπαράσταση του κόσμου, η οποία όπως πάντα είναι θρυλική, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Αν γίνει αυτό, τότε θα πρόκειται για την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, όλων των εποχών”!
Ο Μλάντεν Φούρτουλα αναφέρθηκε στον κόσμο κι έβγαλε το καπέλο του για την μεγαλειώδη παρουσία του στο Ούντινε: “Ειλικρινά, πείτε μου ποια ελληνική ομάδα στην παρούσα οικονομική κρίση, μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ποια ομάδα μπορεί να προκαλέσει τέτοια κινητοποίηση; Η απάντηση είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Να πηγαίνουν 6.000 κόσμου για πλάκα στην Ιταλία, δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έδειξαν για μία ακόμη φορά ποιοι είναι”.
Ερχόμαστε στο σημερινό ντέρμπι. Ποια είναι η αίσθηση του βετεράνου τερματοφύλακα; “Εντάξει, είναι ένα κλασικό ντέρμπι, άλλωστε μόνο αυτό έμεινε δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πτώσης του Ηρακλή. Θα ήθελα πάντως και Ηρακλή και Καλαμαριά στη μεγάλη κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολο ματς, τα ντέρμπι έχουν την δική τους φιλοσοφία, αλλά στην γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ξέρει να παίρνει τα δύσκολα παιχνίδια.
Προερχόμαστε από δύο καλά ματς και αποτελέσματα στα οποία δε δεχτήκαμε γκολ. Πρέπει λοιπόν να το διατηρήσουμε αυτό, να μπούμε σοβαρά και μην ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Αν πάρουμε το ματς με τον Άρη, ανεβαίνει και η ψυχολογία της ομάδας για τη ρεβάνς με την Ουντινέζε, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Να παίξουμε έξυπνα και τακτικά ώριμα, αυτό το παιχνίδι μπορούμε να το πάρουμε. Όσο για την κούραση, ξέρει ο προπονητής να φρεσκάρει την ομάδα. Η τακτική αφορά περισσότερο τον προπονητή”.
“Πιστεύω πολύ στον Κρέσιτς”
Από τους καλύτερους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μλάντεν Φούρτουλα, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόδοση του Ντάριο Κρέσιτς: “Έχω πολύ καλή γνώμη για τον Ντάριο και νομίζω ότι έπρεπε πιο μπροστά να πάρει τη θέση του πρώτου τερματοφύλακα. Εννοώ να ήταν μόνιμος και βασικός. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό. Είναι καλό βέβαια που έπαιξε και ο Παναγιώτης Γλύκος, γιατί κερδίσαμε έναν παίκτη. Πιστεύω αυτό το ματς και αυτή η απόδοση του στο Ούντινε, θα τον βοηθήσει να αναδείξει περισσότερο τα πλούσια προσόντα που διαθέτει”.
Άρα, ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος στην θέση νούμερο 1; “Αυτό πιστεύω. Δεν χρειάζεται ενίσχυση. Κρέσιτς και Γλύκος έχουν πολύ καλή ηλικία, πολύ καλά προσόντα και επιπλέον είναι πολύ καλά παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος για να πάρει η ομάδα κάποιον άλλον. Ας επιλεχθεί και ένας πιτσιρικάς για τρίτος και η ομάδα είναι κομπλέ κάτω από τα δοκάρια. Αν πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά, δεν θα διαψεύσουν τις προσδοκίες μας”.
“Μαγνήτης τα δύο ντέρμπι”
Τι θυμάται ο Μλάντεν Φούρτουλα από τα ντέρμπι του παρελθόντος; “Οι περισσότερες νίκες που είχαμε ήταν με τον Ολυμπιακό. Αυτό το ντέρμπι και εκείνο με τον Άρη, ήταν τα δύο ματς μαγνήτης. Είχαν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, την δική τους ψυχολογία και φιλοσοφία. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο εύκολο ή δύσκολο, πάντως είχε ενδιαφέρον για το φίλαθλο κοινό. Εύχομαι πέρα από το ενδιαφέρον σαν ματς, από πλευράς των φιλάθλων να γίνει ο αγώνας σε ένα κόσμιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου