Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δίλημμα για Μπόλονι

Ο Λάσλο Μπόλονι δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ότι έχει δύο ερωτηματικά για την 11άδα που θα παρατάξει σήμερα απέναντι στην Ουντινέζε. Ουσιαστικά πρόκειται για την επιλογή των προσώπων σε δύο θέσεις της 11άδας και τις εσωτερικές μετακινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες επιλογές.
Τα σενάρια για το βασικό σχήμα είναι περισσότερα από δύο… Καταρχάς, αναζητείται ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Φωτάκη και του τραυματία Ίβιτς στα χαφ, δηλαδή ο παρτενέρ του Γκαρσία και του Λάζαρ στη μεσαία γραμμή και υπάρχει ένα δίλημμα για τα πρόσωπα της αριστερής πτέρυγας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις το επικρατέστερο σενάριο είναι να παίξει ο Σταφυλίδης αριστερό μπακ (όπως στην Ιταλία), αλλά πιο μπροστά του να αγωνιστεί ο Λίνο (όπως είχε γίνει και στην Κρήτη στο 0-2 με τον ΟΦΗ).
Στο ίδιο σενάριο υπάρχει σαφέστατη πρόθεση να διασφαλιστούν τα μετόπισθεν και δίπλα στον Γκαρσία να τοποθετηθεί ο Μπαλάφας, με πιο προωθημένο τον Λάζαρ.
Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ο Τσουκαλάς δίπλα στον Γκαρσία αντί του Μπαλάφα, ωστόσο ο Αρτινός χαφ έχει τον πρώτο λόγο.
Την Τρίτη είχε δοκιμαστεί και ένα σενάριο με 10άρι τον Γεωργιάδη, αλλά το πιθανότερο είναι ο Σερραίος εξτρέμ να μείνει στον πάγκο, από τη στιγμή που θα προτιμηθεί ο Λίνο για να παίξει μπροστά από τον Σταφυλίδη.
Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή Λίνο, Γεωργιάδη αριστερά όπως έγινε με τον Άρη, αλλά και η χρησιμοποίηση του Γιάννου σε ρόλο επιτελικού χαφ, όμως, φαίνεται ότι μάλλον ο Μπόλονι θα ξεκινήσει με ένα πιο συντηρητικό σχήμα και ανάλογα με την εξέλιξη του ματς μπορεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στις υπόλοιπες θέσεις οι Κρέσιτς (τέρμα), Μαλεζάς, Τσιρίλο (κέντρο άμυνας), Σνάουτσνερ (δεξιά) Γκαρσία, Λάζαρ (χαφ), Σαλπιγγίδης (δεξιά επίθεση) και Αθανασιάδης (φορ) είναι μάλλον σίγουροι…
Και πάλι αποστολή με 19…
Η χθεσινή τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Πριν από την έναρξή της ο Λάσλο Μπόλονι έκανε ανάλυση της Ουντινέζε με τη βοήθεια βίντεο και επισήμανε στους παίκτες του ορισμένα πράγματα στα οποία θα πρέπει η ομάδα να δείξει μεγαλύτερη προσοχή. Μετά την προπόνηση ο Ρουμάνος ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλήφθηκαν και πάλι 19 παίκτες και συγκεκριμένα οι: Κρέσιτς, Χαλκιάς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.
Κομβικός ο ρόλος του Λάζαρ
Ο Κοστίν Λάζαρ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Άρη, με πολλά τρεξίματα, καλό κουβάλημα της μπάλας αλλά και ορισμένες διεισδύσεις τις οποίες τελείωσε με σουτ χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Απόντος και του Φωτάκη, ο ρόλος του θα είναι και πάλι κομβικός για τον ΠΑΟΚ στο ματς με την Ουντινέζε. Ο Ρουμάνος χαφ, ο οποίος τελευταία έχει ανεβάσει πάλι την απόδοσή του, είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής ώστε να φτάσει σωστά η μπάλα και στους επιθετικούς…
Οι πέντε απουσίες “πονάνε”
Για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε στην Τούμπα, ο Λάσλο Μπόλονι δεν μπορεί να υπολογίζει σε πέντε παίκτες, τέσσερις τραυματίες και έναν τιμωρημένο. Ο Γιώργος Φωτάκης θα εκτίσει σήμερα της τιμωρία του και στην Ευρώπη για τις τρεις κίτρινες που συμπλήρωσε στο παιχνίδι στο Φρίουλι και έτσι θα μείνει εκτός δράσης λόγω ποινής για δεύτερο συνεχόμενο ματς (και με Άρη εξέτισε ποινή καρτών αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα). Από κει πέρα τραυματίες παραμένουν οι Έτο, Ίβιτς, Κατσικάς και Γλύκος.
Οι γρήγορες “πιστολιές” του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ, ο φετινός ΠΑΟΚ διαθέτει τα πιο γρήγορα “πιστόλια” του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας σκοράρει πέντε από τα 10 φετινά του γκολ (από τη φάση των ομίλων και μετά) στα πρώτα 15 λεπτά των αγώνων του! Πρόκειται για το καλύτερο φετινό ρεκόρ μεταξύ όλων των ομάδων της διοργάνωσης… Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει αυτό το ρεκόρ και στο σημερινό ματς με την Ουντινέζε, καθώς ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου