Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

48 χρόνια, Γιώργος Κούδας

Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Γιώργου Κούδα στην Α' εθνική, μία μέρα που κανείς δε φανταζόταν ότι ήταν η αρχή, για μια τεράστια καριέρα.
Ο Ούγγρος προπονητής Γκεόργκι Μπαμπολτσάι, στον αγώνα της 21ης Δεκεμβρίου 1963 με τον Εθνικό στο γήπεδο της Λεωφόρου είχε πολλές απουσίες. Ο Γιώργος Χασιώτης ήταν τιμωρημένος λόγω αποβολής στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι Λιτόπουλος, Σαββίδης και Γιακουμής είχαν τιμωρηθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και έτσι ο Μπαμπολτσάι συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα τον Κούδα και μάλιστα δήλωσε ότι “το νέο σχήμα δεν υστερεί”.
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Εθνικό με 1-0, όμως ο Κούδας, κατάφερε να ξεχωρίσει απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις με σουτ την εστία των Πειραιωτών.
Από εκείνη τη μέρα ως και τις 26 Φεβρουαρίου 1984 οπότε και αγωνίστηκε για τελευταία φορά, ο Κούδας αγωνίστηκε σε 504 αγώνες πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε 133 γκολ.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ συνεργάστηκε με 110 συμπαίκτες και 17 προπονητές, ενώ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1976) και δύο Κύπελλα Ελλάδος (1972, 1974).
Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε 33 αγώνες και ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σε διεθνή διοργάνωση σκοράροντας στο 2-1 με την αυστριακή Βίνερ τον Σεπτέμβριο του 1965. Με την Εθνική ομάδα ο "Μεγαλέξανδρος" αγωνίστηκε 43 φορές

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τίμησαν τον Κούδα στις 15 Σεπτεμβρίου 1995, όταν στο πλαίσιο του φιλικού Ελλάδος -Γιουγκοσλαβίας προς τιμή του στην Τούμπα, αποκάλυψαν την προτομή του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου