Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι Ευρωπαίοι δεν χρειάζονται επιβάρυνση


Στην απόφαση να μην καταστρατηγηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος (κάτι που θ’ αποτελούσε και νομική εκτροπή για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας) κατέληξε η ολομέλεια της Σούπερ Λίγκας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Έτσι, το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει με δεκαέξι και όχι με δεκαοκτώ ομάδες, όπως αρχικά είχε εισηγηθεί στην ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο γενικός της διευθυντής Μάκης Γκαγκάτσης και όχι ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο λόγος ήταν ότι το πρωτοδικείο τυπικά δεν έχει επικυρώσει τη νομική υπόσταση της νέας προσωρινής διοίκησης, επομένως ο πρόεδρος του Δικεφάλου δεν μπορούσε να παραβρεθεί.
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε η προοπτική να διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα με 18 ομάδες και το ερχόμενο καλοκαίρι να υποβιβαστούν τρεις και ν’ ανέβουν άλλες τρεις από την Φούτμπολ Λιγκ, έτσι ώστε να παραμείνουν 18 και την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2013 να υποβιβαστούν 5 (!) και να προβιβαστούν τρεις για να γίνουν και πάλι 16. Στο άκουσμα αυτής της προοπτικής η Ξάνθη (που αργότερα αποχώρησε), ο Αστέρας Τρίπολης και άλλες μικρομεσαίες ομάδες αντέδρασαν πολύ έντονα. Αργότερα, η Ξάνθη αποχώρησε κι έτσι δεν μπορούσε να διεξαχθεί η ψηφοφορία (για να επικυρώσει η ΕΠΟ τέτοιο θέμα, απαιτείται η ψηφοφορία όλων ανεξαιρέτως των ομάδων), αφού και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα ψήφου λόγω της απουσίας Ζαγοράκη (δικαίωμα ψήφου έχει μόνο ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος ή κάτοχος μετοχών πάνω του 10%). Δεν έγινε λοιπόν καν ψηφοφορία και αποφασίστηκε να μείνει η προκήρυξη, ενώ σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, για να δρομολογηθεί ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα πάρουν τη θέση της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.
Πάντως, ο Μάκης Γκαγκάτσης έθεσε πολύ εύστοχα δύο θέματα. Πρώτον, επειδή ο ΠΑΟΚ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, ζήτησε το πρόγραμμα που θα συνεχιστεί να μην επιβαρύνει αυτήν την προσπάθεια, ενώ μετά την τοποθέτησή του, την ίδια άποψη εξέφρασαν και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ που έχουν επίσης ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίρρηση να αυξηθούν οι ομάδες σε 18, αρκεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με την αγωνιστική επιβάρυνση των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου